Over mijn praktijk en opleiding

Ik werk sinds 15 april 1999 in mijn NVKH-erkende Praktijk voor Klassieke Homeopathie en HBO Natuurgeneeskunde aan de Julianastraat 36 in Boskoop.
Mijn naam is Ellen van ’t Wout-Binnendijk.

Het HBO-diploma behaalde ik eind 1998, na de 6-jarige studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum, nu Arnhem.
Stage liep ik bij een kinderspreekuur.

De Academie gaf 6 jaar lang colleges en examens in: anatomie, lichamelijk onderzoek, casuistiek practicum, fysiologie, pathologie: door huisartsen, patholoog anatoom. Ook Farmacologie, embryologie, laboratorium techniek, voedingsleer, natuurgeneeskunde, klassieke homeopathie, therapeutische gespreksvoering en psychologie. Iriscopie, acupunctuur en fytotherapie 3 jaar.

Waarom homeopathie?

Ik hoorde over positieve ervaringen met klassieke homeopathie. Een voorbeeld, na 5 maanden eerder gestopt met pilgebruik kwam de menstruatie nog steeds niet op gang, met veel lichamelijk spanning daarbij. Een dag na het homeopatisch medicijn herstelde dit. Ook de cyclus was weer 4 weken.
Ik besloot mij in te schrijven voor deze studie.

Verdere relevante studie

In 1985 ben ik ingeloot en begonnen met de studie Geneeskunde aan de Universiteit in Leiden en volgde later uiteindelijk colleges tot in het 4e jaar. Om bijkomende redenen volgde ik een andere levensweg. Toch blijft mijn sterke interesse in geneeskundige kennis op universitair niveau.

Van 2011 tot 2015 behaalde ik bij de Open Universiteit certificaten kernmodules studie universiteit psychologie: Algemene psychologie, Social psychology, Health psychology en psychologie van de Ontwikkeling en Adolescentie, Klinische psychologie en Klinische neuropsychologie in Rotterdam en Amsterdam.

In Amsterdam behaalde ik het certificaat Medische Basis Kennis HBO in 2015.
Ik volg ook verplichte HBO medische nascholing.

Ik ben Register Homeopaat NVKH & RBCZ, hbo: Academie, RBCZ, MBK, AGB-codes en voldoe aan alle voorwaarden voor de ruimste vergoedingen als therapeut.

In mijn eigen Praktijk aan de Julianastraat 36 in Boskoop werk ik met consulten op afspraak.

Belt u gerust voor overleg, of maak een afspraak

Of lees over: